تبلیغات
وبلاگ علمی رهاورد - ۱۰ باور غلط درباره شیر
 
جدید ترین مقالات و مطالب علمی را در وبلاگ علمی رهاورد ببینید.
وبلاگ علمی رهاورد
صفحه نخست         تماس با مدیر         پست الکترونیک        RSS         ATOM
 
 
شنبه 14 مرداد 1391 :: نویسنده : علی شیخ حسینی
شیر و محصولات لبنی در طول تاریخ همیشه جزء خوراکی های لازم و ضروری برای حفظ سلامت آدمی بهشمار آمده اند. شیر تنها یک نوشیدنی نیست بلکه می توان آن را به عنوان یک غذای کامل هم درنظر گرفت. با این حال برخی اوقات از گوشه و کنار اخبار و شایعه هایی را می شنویم که ما را در مصرف این نوشیدنی گوارا و سایر لبنیات دچار تردید می کند. این باورها قرن هاست که در میان مردم رواج پیدا کرده اند اما بیشتر آنها ریشه علمی ندارند. در این مطلب به۱۰ مورد از آنها اشاره می کنیم و می بینیم درست هستند یا نه.


 


● افسانه شماره یک: اگر به لاکتوز حساسیت دارید نباید لبنیات مصرف کنید

  


افراد حساس به لاکتوز نگران نباشند

  


تحمل نکردن لاکتوز در واقع به معنای ناتوانایی بدن در سوخت و ساز و هضم لاکتوز یا همان قند شیر است. اما این دلیل نمی شود که افراد حساس به لاکتوز از هیچ محصول لبنی استفاده نکنند! پنیر موتزارلا، چدار، پنیر سوئیسی و پنیر کهنه تقریبا بدون لاکتوز هستند. علاوه بر این، می توان از ماست نیز استفاده کرد، زیرا ماست باکتری های زنده ای دارد که به سوخت و ساز لاکتوز کمک می کند. اگر بدنتان به هیچ وجه قابلیت تحمل لاکتوز را ندارد، می توانید از شیر بدون لاکتوز استفاده کنید یا قبل از مصرف شیر چند قطره آنزیم لاکتوز به آن اضافه کنید که این آنزیم در بعضی داروخانه ها قابل دسترسی است.

  


● افسانه شماره ۲: خوردن شیر قبل از خواب به رفع کم خوابی کمک می کند

  


برای آنکه خوب بخوابید

  


شیر اسیدآمینه تریپتوفان دارد. تریپتوفان در بدن تبدیل به سروتونین می شود. سروتونین یک ناقل عصبی است که باعث ایجاد حالت خواب آلودگی می شود. با این حال هنوز تحقیقات کافی درمورد تاثیر واقعی شیر بر خواب شبانه انجام نشده است. مسلم است که نوشیدن یک لیوان شیرگرم قبل از خواب راه مناسبی برای تامین یک وعده از نیاز روزانه بدن به لبنیات است و از طرف دیگر طعم و گرمای آن به آرامش ذهن و بدن کمک می کند، پس بهتر است آن را امتحان کنید.

  


● افسانه شماره ۳: لبنیات چاق کننده است

  


اگر می خواهید چاق نشوید

  


تحقیقات نشان داده اند، مصرف محصولات لبنی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می تواند از چاقی و اضافه وزن جلوگیری کند. محققان معتقدند، این خاصیت به دلیل وجود کلسیم در شیر ایجاد می شود. علاوه بر این، پروتئین موجود در شیر اشتها را کاهش می دهد و در نتیجه باعث می شود، فرد احساس سیری کند و هر چه فرد بیشتر احساس سیری کند کمتر غذا می خورد. در نتیجه دچار اضافه وزن نخواهد شد.

  


● افسانه شماره ۴: پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویتامین ها و مواد معدنی آن می شود

  


فقط پاستوریزه

  


شیر پاستوریزه سرشار از ۱۶ نوع ماده مغذی از جمله کلسیم و ویتامین D است. پاستوریزه کردن تاثیر چشمگیری بر مواد مغذی شیر نمی گذارد بلکه تنها با استفاده از گرما باکتری های مضر موجود در شیر را از بین می برد. این عمل در واقع شیر را به یک نوشیدنی بی خطر تبدیل می کند.

  


● افسانه شماره ۵: نوشیدن شیر باعث ایجاد سنگ کلیه می شود

  


دشمن سنگ کلیه

 


مصرف مایعات و کلسیم به اندازه کافی در طول روز می تواند از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری کند. در واقع مصرف حداقل ۲ وعده شیر وخوراکی های سرشار از کلسیم در روز خطر ایجاد سنگ کلیه را افزایش نمی دهد، بلکه این احتمال را تا حد زیادی کاهش می دهد. باید توجه کرد با اینکه دریافت کلسیم از طریق مواد غذایی می تواند از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری کند اما مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین D می تواند خطر ایجاد سنگ کلیه را افزایش دهد، بنابراین بهتر است که کلسیم مورد نیاز خود را از مواد غذایی مانند شیر دریافت کنید.

 


● افسانه شماره ۶: شیر ارگانیک مغذی تر از شیر معمولی است

 


ارگانیک یا غیرارگانیک، شیر بخورید

 


شیر ارگانیک و غیرارگانیک هردو به یک اندازه مواد مغذی مانند کلسیم، ریبوفلاوین و منیزیم دارد. شیر ارگانیک به شیری گفته می شود که گاو شیرده آن به هیچ عنوان از علف یا خوراکی های حاوی کود و سموم شیمیایی تغذیه نکرده باشد و هیچ هورمون، آنتی بیوتیک یا داروی شیمیایی دیگری برای افزایش مقدار شیر یا حتی درمان به آن گاو تزریق نشده باشد.

 


● افسانه شماره ۷: شیر باعث ایجاد خلط و احساس گرفتگی گلو می شود

 


حس عجیب گلو

 


بافت نرم شیر ممکن است باعث غلیظ تر شدن آب دهان در ناحیه گلو شود و این موضوع موجب می شود که فرد احساس کند گلویش خلط آورده است اما در واقع نوشیدن شیر خلط آور نیست. تحقیقات انجام شده در مورد تفاوت های شیر گاو و شیر سویا نشان داده که این دو محصول از لحاظ ایجاد خلط یا احساس دهانی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد.

 


● افسانه شماره ۸: شیر بدون چربی نسبت به شیر پرچرب، کلسیم کمتری دارد

 


شیر کم چرب هم مفید است؟

 


تمام انواع شیر از جمله انواع بدون چربی، یک درصد چرب، ۲درصد چرب و پرچرب همگی یک میزان ویتامین و موادمعدنی از جمله کلسیم دارد. تنها فرق میان این شیرها در میزان چربی و کالری شان است. جداسازی چربی از شیر تاثیری روی مواد مغذی آن نمی گذارد. یادتان باشد استفاده از شیر بدون چربی و شیر کم چرب برای کودکان زیر ۲سال توصیه نمی شود

 


● افسانه شماره ۹: نوشیدن شیر باعث بلوغ زودرس دختران می شود

 


تا کنون هیچ مدرکی به دست نیامده است که ثابت کند نوشیدن شیر سن بلوغ را در دختران به جلو می اندازد. امروزه دختران نسبت به نسل های قبل در سنین پایین تری بالغ می شوند. دلیل این موضوع هنوز به طور کامل کشف نشده است. با این حال بسیاری از محققان اضافه وزن در نوجوانان را عامل بلوغ زودرس آنها می دانند. نوشیدن شیر باعث جلوگیری از اضافه وزن و بلوغ زودرس خواهد شد. شیر سرشار از کلسیم است و نباید از رژیم غذایی کودکان و نوجوانان حذف شود.

 


● افسانه شماره ۱۰: هموژنیزه کردن شیر خاصیت آن را کاهش می دهد

 


شیر خامه دار هم مفید است


هموژنیزه کردن فرایندی است که در آن ذرات چربی شیرشکسته شده و شیر حالتی یکدست پیدا می کند. معمولا در سطح شیر غیرهموژنیزه لایه ای از خامه ایجاد می شود. جالب است بدانید شیر بز به طور طبیعی هموژنیزه است. تاکنون ثابت نشده که میان شیر هموژنیزه و غیرهموژنیزه از لحاظ خاصیت شان تفاوتی وجود دارد.

 

 





نوع مطلب : سلامتی و بهداشت، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


درباره وبلاگ

کاربر گرامی سلام از حسن انتخاب شما متشکریم
شما میتوانید نظرات خود را از طریق ایمیل
*ali.shh93@gmail.com*
و همراه( 09186185185) با ما در میان بگذارید ، ضمنا" هر گونه کپی برداری از مطالب این وبلاگ بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد. باتشکر فراوان

مدیر وبلاگ : علی شیخ حسینی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
نظر شما در مورد مطالب این وبلاگ ؟








جستجو