تبلیغات
وبلاگ علمی رهاورد - پاسخی به سوال یکی از دوستان درباره جرم ساز بودن بزاق
 
جدید ترین مقالات و مطالب علمی را در وبلاگ علمی رهاورد ببینید.
وبلاگ علمی رهاورد
صفحه نخست         تماس با مدیر         پست الکترونیک        RSS         ATOM
 
 
بزاق های جرم ساز
این عوامل در تشکیل جرم دخیل هستند:
۱) بالا رفتن pH بزاق
۲) بالا رفتن غلظت کلسیم بزاق
۳) بالا رفتن پروتئین میکروبی وغلظت مایعات
۴) بالا رفتن ترشحات غلظت پروتئین و اوره درغده زیر فک پایین
۵) پایین رفتن عوامل باز دارنده در فرد
۶) بالا رفتن کلی سطح مایعات در بزاق
وقتی مسواك می زنیم، بقایای مواد قندی و پروتئینی را از روی دندان ها می زداییم، ولی بلافاصله 2 ساعت بعد، لایه نازك توری مانندی از پروتئین های بزاقی روی دندان ها رسوب می كند. این لایه پروتئینی، محیط مناسبی برای تجمع میكروب ها روی سطح دندان است. در نتیجه تجمع میكروبی روی این قشر تورمانند، لایه ای چسبنده به نام پلاك میكروبی بر سطح دندان تشكیل می شود كه با مسواك زدن به راحتی از سطح دندان برداشته می شود اما اگر با مسواك زدن پلاك میكروبی را از روی دندان پاك نكنید، تمام مشكلات از همین جا آغاز می شود. به مرور زمان مواد معدنی (كلسیم، فسفر و...) موجود در بزاق و مایع شیار لثه ای روی پلاك نرم میكروبی رسوب كرده و آن را سخت و سفت تر می كند. نتایج مطالعات نشان داده اند گرچه میزان این مواد معدنی در بزاق كم است ولی در پلاك میكروبی 2تا۲۰برابر غلیظ می شوند و از آنجا كوه های سنگی كه همان جرم است روی دندان هایتان جا خوش می كند. كسانی كه غلظت مواد آهكی بزاقشان زیاد است، به دلیل رسوب مواد آهكی بیشتر، جرم های سنگین تری دارند و اصطلاحاً می گویند بزاقشان جرم ساز است.
* جرم بیشتر در كجاست؟
پشت دندان های جلویی فك پایین، بیشترین و شایعترین مكانی است كه جرم می گیرد، بعد از این ناحیه، سطح لپی(گونه ای) اولین دندان های آسیا (كرسی های اول) مقام دوم را از نظر جرم پذیری در كل دهان به خود اختصاص می دهد.این نواحی، محل بازشدن مجرای غدد بزاقی به داخل دهان است، بنابراین با تجمع بزاق، امكان رسوب مواد آهكی آن در این نواحی روی دندان ها بیشتر است.
* جرم های بالانشین و جرم های پایین نشین:
جرم ها دو دسته اند: بعضی جرم ها روی سطح دندان، بالای لبه لثه قرار دارند و با چشم دیده می شوند. این جرم ها رنگ سفید یا زرد دارند و به راحتی حتی گاهی هنگام مسواك زدن از سطح دندان جدا می شوند. سیگار، توتون، تنباكو، چای، قهوه و مواد رنگی موجود در مواد غذایی به راحتی این جرم ها را رنگ می كند. اما برعكس جرم های زیر لبه لثه را جرم های زیر لثه ای می گویند. شما شاید در آیینه این جرم ها را در دهانتان نبینید چون در شیار لثه و دندان قرارگرفته اند و بسیار هم خطرناكند و نقش اصلی را در پیدایش بیماری های لثه دارند.این جرم ها معمولاً به دلیل پاره كردن مویرگ های ظریف لثه و خونریزی زیر لثه، تیره و قهوه ای – سیاه هستند




نوع مطلب : زیست شناسی، سلامتی و بهداشت، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


چهارشنبه 18 بهمن 1391 05:21 ب.ظ
سایت جالبی داری.خوشحال می شوم به
سایت علمی ما سر بزنید.
جمعه 6 بهمن 1391 10:11 ب.ظ
سلام اینو بخونید: البته من ننوشتما یکی برام فرستاده ممکنه مسخره به نظر بیاد ولی واقعا اتفاق میافته!می خوای صورت کسی رو که واقعا دوست داره ببینی؟اینو به 10 نفر بفرست بعد برو به ادرس http://amour-en-portrait.ca.cx/(این یه بازی فرانسویه)صورت کسی که دوست داره ظاهر میشه خطر سوپریز شدن!(تقریبا 90%شبیه)من خواستم این بازیو دور بزنم مستقیما رفتم به اون ادرس گفت اینطوری نمیشه باید به10نفر بفرستیش نمیدونم چه طوری فهمید
علی شیخ حسینی با سلام -اگه کسی در این موضوع چیزه فهمید ما رو بی خبر نذاره-منم پیگیری میکنم
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


درباره وبلاگ

کاربر گرامی سلام از حسن انتخاب شما متشکریم
شما میتوانید نظرات خود را از طریق ایمیل
*ali.shh93@gmail.com*
و همراه( 09186185185) با ما در میان بگذارید ، ضمنا" هر گونه کپی برداری از مطالب این وبلاگ بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد. باتشکر فراوان

مدیر وبلاگ : علی شیخ حسینی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
نظر شما در مورد مطالب این وبلاگ ؟








جستجو